Vind wat je
zoekt

Cokeverslaving

Verwoestend

Cocaine is één van de meest verslavende drugssoorten. Het hebben van een cokeverslaving is dan ook een ernstige vorm van verslaving waarbij je afhankelijk wordt van cocaïne, een stimulerend middel dat de chemische werking van je hersenen beïnvloedt. Gebruik van cocaïne geeft je intense blijdschap en veel zelfvertrouwen, maar kan ook tot een coke overdosis en een coke crash leiden. Wat is een cokeverslaving en hoe snel is coke verslavend? We geven hier meer informatie.

Ben je verslaafd aan coke en wil je van je verslaving af? Dan kun je terecht bij Fundamentum, wij helpen graag. Fundamentum biedt detoxbehandelingen om je lichaam te ontgiften. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Coke verslaafde

Een coke verslaafde is iemand die afhankelijk is geworden van cocaïne. Kenmerken van een coke verslaafde zijn onder andere:

  • Obsessieve gedachten over cocaïnegebruik; 
  • Niet op eigen kracht kunnen stoppen of de hoeveelheid verminderen; 
  • Coke op de eerste plaats zetten, boven andere onderdelen van het leven; 
  • Verlies van interesse in vroegere activiteiten; 
  • Problemen in relaties en op het werk. 

Verslaving coke

Een verslaving aan coke begint vaak onschuldig en ontstaat geleidelijk. Na een experimentele fase van af en toe coke gebruiken, kun je verlangen naar het gelukzalige gevoel dat coke je geeft. Dan komt er een periode waarin je steeds meer gebruikt om hetzelfde effect te krijgen. Zelf heb je het waarschijnlijk niet door, maar hoe vaker je gebruik hoe afhankelijker je van coke wordt. Daarnaast kun je na elk gebruik een coke crash krijgen. Dit is een vervelend gevoel zodra de effecten van coke zijn uitgewerkt. Je grijpt hierdoor sneller naar een volgende dosis om deze coke crash te vermijden. Groepsdruk of problemen in je privéleven kan de noodzaak om vaker te snuiven alleen maar groter maken.

Coke crash

De zogenoemde coke crash is het tegenovergestelde van de coke rush (een blij en energiek gevoel). Een coke crash kan het beste omschreven worden als een soort depressie die verschijnt wanneer de coke uitwerkt. Je voelt je ellendig, angstig en onrustig. Al het positieve van de coke rush is verdwenen je humeur is volledig omgeslagen. Daarnaast kun je ook last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid en/of spierpijn.

Hoe snel is coke verslavend?

Coke staat vooral bekend als een drug waar je geestelijk verslaafd aan raakt en minder als lichamelijk verslavend. De snelle opname in je bloed zorgt voor een krachtig en kortdurend effect, waardoor je er steeds meer van wil. Maar hoe snel is coke verslavend en kun je na een keer gebruiken al verslaafd raken? Ja, je kan al na een paar keer afhankelijk worden van coke, vooral als je de drug vaak en in grote hoeveelheden gebruikt. Het hoeft niet zo te zijn dat je je na een keer coke gebruiken al verslaafd bent, maar het kan wel. Zo’n 10% tot 15% van de mensen die één keer coke hebben gebruikt kunnen verslaafd raken.

Coke overdosis

Een coke overdosis kan levensbedreigend zijn. Het exacte hoeveelheid die nodig is voor een overdosis verschilt van persoon tot persoon. Het hangt er ook vanaf hoe zuiver de drug is of hoe goed iemand tegen drugs kan. Een overdosis kan leiden tot ernstige complicaties, zoals een hartaanval, beroerte, toeval, psychose. Als een grote hoeveelheid verkeerd valt, kun je er zelfs aan overlijden.

Detoxen onder professionele begeleiding bij Fundamentum

Wil jij een punt zetten achter je cokeverslaving? Onze detoxbehandeling biedt hulp. Met een team van medische professionals wordt je lichaam ontgift waardoor je mentaal sterker in je schoenen staat voor de volgende stap: het aanpakken van de psychische kant van je verslaving. Je zorgverzekering vergoedt de behandeling volledig (behalve het eigen risico) en je hoeft nooit lang te wachten op een plek. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800