Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen XTC

Welke treden op?

Of je nou eens per jaar of elke week XTC gebruikt; de drugs hebben altijd een negatief effect op je lichaam en geest. Je wordt niet lichamelijk afhankelijk van de drug, geestelijke verslaving is wel mogelijk. Zo kun je het gevoel hebben dat je niet meer zonder de prettige effecten van XTC kan. Ook kun je last krijgen van afkickverschijnselen bij het stoppen.

Heb jij het gebruik en de gevolgen van XTC niet meer in de hand? Dan kan er sprake zijn van een verslaving. Het is dan lastig om zelfstandig te stoppen. Schakel Fundamentum in en start met een detoxbehandeling onder continue medische begeleiding.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Symptomen afkicken XTC

De afkickverschijnselen van XTC worden veroorzaakt door het veranderen van de chemische stoffen in de hersenen. XTC verhoogt de hoeveelheid serotonine in de hersenen. Hierdoor ervaar je een gelukkig gevoel. Wanneer je ermee stopt, kan de hoeveelheid serotonine in de hersenen plotseling dalen. Dit kan voor de volgende afkickverschijnselen zorgen:

  • Vermoeidheid: na het stoppen met XTC kan je last hebben van een vermoeid en uitgeput gevoel. Dit komt omdat XTC je lichaam uitput en tijd nodig heeft om te herstellen; 
  • Depressieve gevoelens: XTC stimuleert de afgifte van serotonine in de hersenen. Hierdoor ervaar je een gelukkig gevoel. Wanneer je stopt met de drug, kan het serotoninegehalte in de hersenen tijdelijk laag zijn. Dit kan zorgen voor depressieve, geïrriteerde en angstige gevoelens; 
  • Concentratieproblemen: XTC heeft een negatief effect op je concentratie en focus. Na het stoppen kan dit probleem aanhouden. 

Afkickverschijnselen XTC verminderen

De afkickverschijnselen van XTC kunnen variëren van mild tot ernstig en enkele dagen tot enkele weken duren. Ook zijn de afkickverschijnselen voor iedereen anders. Sommige mensen ervaren geen afkickverschijnselen, terwijl anderen juist ernstige symptomen ervaren. Het vermijden van XTC is de beste manier om de afkickverschijnselen te verminderen. Verder is het belangrijk om gezond te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen.

Afkicken van XTC

Vind je het moeilijk om te stoppen met XTC? Of heb je last van afkickverschijnselen? Fundamentum biedt professionele hulp bij een XTC-verslaving. Bel vandaag nog naar 0800 2345 800 voor een intakegesprek. Zo krijg jij de controle over je leven terug.
☎ Bel 0800 - 2345 800