Vind wat je
zoekt

Bloedverdunners en alcohol

Geen goede combinatie

Slik jij bloedverdunners en wil je daar alcohol bij drinken? Eén of twee glazen alcohol drinken is geen probleem. Drink jij regelmatig veel alcohol, dan kunnen de gevolgen wel nadelig zijn. Beide middelen zorgen ervoor dat je bloed dunner wordt. Hoe dunner je bloed is, hoe meer bloed je verliest als je je bijvoorbeeld stoot. Als je bloedverdunners en alcohol gebruikt en jezelf bijvoorbeeld stoot, is de kans op interne of uitwendige bloedingen daarom groter. Dit kan leiden tot verschillende problemen. Het advies is daarom om niet te veel en niet te vaak alcohol te drinken, wanneer je ook bloedverdunners slikt.

Slik jij bloedverdunners, maar lukt het je niet om minder alcohol te drinken? Bij Fundamentum helpen we je om van je alcoholverslaving af te komen. Onze detoxbehandelingen zijn de eerste stap zijn naar een leven zonder alcohol, zodat jij zorgeloos bloedverdunners blijven slikken.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doen bloedverdunners?

Bloedverdunners zijn medicijnen die bloedstolsels (of bloedproppen) in het lichaam voorkomen. Deze medicijnen worden vaak voorgeschreven aan mensen met een hart-of vaataandoening met een verhoogde kans op bloedproppen. Door de bloedproppen kan het bloed niet meer goed door het lichaam stromen, wat tot een hartinfarct, herseninfarct of chronische aandoening kan leiden. Dankzij bloedverdunners is de kans op bloedstolsels kleiner.

Risico van alcohol en bloedverdunners combineren

Bloedverdunners en alcohol combineren heeft weinig risico’s als je een normale hoeveelheid alcohol drinkt (één tot twee glazen per dag). Drink je meer, dan zijn er wel risico’s verbonden aan het drinken van alcohol en het slikken van bloedverdunners. Omdat beide middelen je bloed verdunnen is de kans op ernstige inwendige en uitwendige bloedingen groter. Daarnaast kan overmatig alcoholgebruik de hoeveelheid bloedplaatjes in je bloed sterk verminderen. Hoe minder beschikbare bloedplaatjes, hoe langer het duurt totdat het bloeden van bijvoorbeeld een wond stopt. Dit wordt nog eens versterkt als je ook bloedverdunners slikt. Je kunt het zelf wel invullen: hoe langer en hoe meer bloed verliest, hoe groter de risico’s op een vervelende afloop.

Gevaar van alcohol en bloedverdunners

Door veel alcohol en bloedverdunners te combineren loop je het gevaar dat een bloeding niet meer te stoppen is. Je verliest dan zo veel bloed dat je op een gegeven moment buiten bewustzijn raakt. Komt er dan niet snel genoeg hulp, dan kun je zelfs aan het bloedverlies overlijden. Daarnaast kun je inwendige bloedingen oplopen, die je mogelijk niet eens merkt. Door een combinatie van alcohol en bloedverdunners kan je lichaam die bloeding niet (goed) stoppen, waardoor het bloed zich in je lichaam ophoopt en schade aanricht.

Afkicken van alcohol bij Fundamentum

Het beste advies om de negatieve gevolgen van het gebruik van alcohol en bloedverdunners te beperken, is het stoppen met drinken van alcohol. We snappen dat dat niet altijd even makkelijk is. Zeker niet als je gewend bent om dagelijks meerdere glazen alcohol te drinken. Fundamentum kan daarbij helpen. Ons team van speciaal opgeleide behandelaars staat voor jou klaar om je in een tot twee weken van je overmatige alcoholgebruik af te helpen. Neem nu de eerste stap naar een leven zonder alcohol. Bel naar 0800 2345 800 en plan een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800