Vind wat je
zoekt

Cocaïneverslaving

Hardnekkig

Cocaïne is een van de gevaarlijkste en meest verslavende drugs ter wereld. Het is een stimulerend middel dat wordt gebruikt om het dopamine-level te verhogen. Hierdoor voelen gebruikers zich tijdelijk energiek, alert en zelfverzekerd. Langdurig gebruik kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen zoals hartaanvallen, beroertes, longschade, lever- en nieraandoeningen en psychische problemen. Gebruik je regelmatig cocaïne, dan ligt een cocaïneverslaving op de loer.

Ben jij afhankelijk geworden van cocaïne en weet je niet meer hoe je moet stoppen? Een cocaïneverslaving is hardnekkig. Bel daarom naar Fundamentum, een afkickkliniek in Margraten in Limburg. Wij zijn gespecialiseerd in korte detoxbehandelingen. Bij ons overwin je in een veilige omgeving de ontwenningsverschijnselen en ben je daarna klaar voor een passende vervolgbehandeling. Laat je cocaïneverslaving niet langer je leven bepalen en plan vandaag nog jouw intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Is cocaïne verslavend?

Het antwoord is simpel: ja, cocaïne is heel verslavend. Omdat cocaïne maar kort werkt, hebben gebruikers snel de neiging om opnieuw te gaan gebruiken en nog meer te nemen. Dat maakt cocaïne zo gevaarlijk. Een cocaïneverslaving ontwikkelt zich meestal omdat gebruikers steeds opnieuw het zelfverzekerde, energieke gevoel willen krijgen dat ze hadden tijdens het gebruik. Zonder cocaïne voelen sommige gebruikers zich steeds onzekerder en somber. Hierdoor wordt het extra aantrekkelijk om opnieuw te gebruiken.

Hoe herken je een cocaïneverslaving?

Veel gebruikers ontkennen een cocaïneverslaving lang tegenover zichzelf en hun omgeving. Het kan moeilijk zijn om een cocaïneverslaving bij iemand anders te herkennen, omdat mensen die verslaafd zijn vaak hun problemen verbergen en proberen hun gebruik geheim te houden. Er zijn een aantal symptomen waaraan je een cocaïneverslaving bij jezelf of iemand anders kunt herkennen:

  • Ongecontroleerd gebruik: mensen die verslaafd zijn aan cocaïne gebruiken meestal meer dan ze eigenlijk van plan waren; 
  • Regelmatig gebruik: iemand die verslaafd is gaat vaak terugkerend gebruiken, ondanks de problemen die diegene erdoor heeft gekregen. Denk aan gezondheidsproblemen, financiële problemen of problemen op het werk of in relaties; 
  • Vreemd gedrag en veranderde stemming: een cocaïneverslaving kan leiden tot prikkelbaarheid, depressie, paranoia en agressie; 
  • Verwaarlozen van verantwoordelijkheden: mensen met een cocaïneverslaving kunnen dagelijkse verantwoordelijkheden verwaarlozen en komen afspraken niet na op hun werk, school, of met vrienden en familie; 
  • Fysieke symptomen: cocaïnegebruik kan ervoor zorgen dat iemand afvalt, er moe uitziet en last krijgt van neusproblemen.  

Behandeling van een cocaïneverslaving bij Fundamentum

Herken jij bovenstaande symptomen bij jezelf? Dat kan confronterend zijn. De kans is groot dat je verslaafd bent geraakt aan cocaïne. Een verslaving is goed te overwinnen, maar je kunt dit niet alleen. Bij Fundamentum begint de weg naar een leven zonder cocaïneverslaving. Door middel van een korte detoxbehandeling overwin je de ontwenningsverschijnselen en zet je de eerste stap om van je verslaving af te komen. Bel dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur met onze Intake Office en plan een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800