Vind wat je
zoekt

Cokegebruik en gedrag

De effecten

Cocaïne is ontzettend verslavend. In de top 10 van meest verslavende drugs staat het op de vijfde plek achter middelen als heroïne, crack, tabak en methamfetamine (crystal meth). Je kunt sociale, psychische en financiële problemen krijgen door cokegebruik en je gedrag kan veranderen. Maar hoe kun je eigenlijk zien dat iemand coke gebruikt en wat zijn precies de verschijnselen van cokegebruik?

Als je afhankelijk bent geworden van coke, ben je er uit eigen ervaring achter gekomen hoe gemeen verslavend dit middel is. Weet dat je altijd hulp kunt inschakelen om te stoppen. Bij Fundamentum, een afkickkliniek in Margraten, Limburg kick je in een rustige omgeving af van coke. Bel tussen 07:00 en 22:00 uur met onze Intake Office en plan vandaag nog jouw intake.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe kun je zien dat iemand coke gebruikt?

Iemand die coke heeft gebruikt, zal hier in de meeste gevallen niet mee te koop lopen en het gebruik proberen te verbloemen. Maar ook al denkt de persoon zelf misschien van niet, soms kun je het cokegebruik wel degelijk aan iemands gedrag aflezen. Er zijn een aantal verschijnselen waaraan je cokegebruik qua uiterlijk en gedrag kunt herkennen:

 • Grote pupillen; 
 • Vaak naar het toilet gaan (om coke te gebruiken); 
 • Overmoedig gedrag; 
 • Last van de neus, die geïrriteerd is geraakt door het snuiven; 
 • Veel praten, maar niet goed luisteren; 
 • Zichtbaar gewichtsverlies in korte tijd; 
 • Rusteloos; 
 • Toename van puistjes in het gezicht;  
 • Grauwe huidskleur. 

Veranderend gedrag door cokegebruik

Cokegebruik en gedrag hebben invloed op elkaar. Als je langdurig coke gebruikt en afhankelijk wordt van dit middel, kan je gedrag veranderen. Regelmatig gebruik van coke zorgt ervoor dat je een tolerantie opbouwt, wat betekent dat je steeds meer nodig hebt om dezelfde effecten te voelen. Op de lange termijn kan coke ook je hersenen aantasten. Hierdoor kun je moeite krijgen met het nemen van beslissingen en het controleren van emoties. Bij langdurig gebruik kun je daarnaast steeds angstiger of paniekeriger worden of zelfs in een depressie belanden. Mensen die verslaafd zijn aan coke komen sneller in een sociaal isolement en krijgen problemen op het werk en in relaties.

Verlos jezelf van coke bij Fundamentum

Ben jij verslaafd aan coke? Misschien merk je dat het cokegebruik je leven en gedrag negatief beïnvloedt. Wil je de grip op je leven terug? Neem dan contact op met Fundamentum, wij zijn gespecialiseerd in detoxbehandelingen. Met behulp van een korte detox kick je binnen één tot twee weken lichamelijk af van coke. Daarna ben je klaar voor een passende vervolgbehandeling. Fundamentum is 365 dagen per jaar geopend en je kunt altijd snel bij ons terecht. Neem voorgoed afscheid van je verslaving en bel vandaag nog met onze Intake Office.
☎ Bel 0800 - 2345 800