Vind wat je
zoekt

Speed

Dagelijks gebruik

Speed is een oppeppende drug die vooral wordt gebruikt tijdens het uitgaan. Het kan ook voorkomen dat je dit opgewekt gevoel wilt blijven voelen en dagelijks speed wilt gebruiken. In dit geval kun je spreken van een verslaving. Speed is niet goed voor je gezondheid. Ontdek de risico’s van het dagelijks gebruik van speed.

Gebruik jij dagelijks speed en wil je van je verslaving af? Fundamentum helpt je graag. Zet de eerste stappen met onze detoxbehandeling. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Risico’s als je dagelijks speed gebruikt

Als je dagelijks speed gebruikt, heeft dat veel risico’s voor je gezondheid. Lichamelijk kan zorgen voor hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk. Dit kan leiden tot hartproblemen en beroertes. Speed vermindert daarnaast je eetlust en zorgt ook voor slaapgebrek. Snuif je speed, dan breng je je neus veel schade toe. Je neusslijmvlies wordt gevoeliger voor ontstekingen en je neustussenschot (het botachtige kraakbeen tussen je neusgaten) kan permanent beschadigen.

Dagelijks speedgebruik heeft ook invloed op je mentale gezondheid. Het kan leiden tot angst, paranoia en stemmingswisselingen. Daarnaast kan dagelijks gebruik van speed je concentratie verminderen en je gevoel van eigenwaarde aantasten.

Is dagelijks gebruik van speed gevaarlijk?

Dagelijks gebruik van speed is erg gevaarlijk. Je kunt spreken van een verslaving als je elke dag speed gebruikt. Het schaadt je gezondheid ernstig en je neemt een risico waarmee je je leven in gevaar brengt. Door dagelijks gebruik van speed kun je een hartinfarct krijgen en overlijden. Dit gebeurt niet vaak, maar er zijn gevallen bekend waarbij mensen sterven na dagelijks gebruik van speed. Als je merkt dat je te veel en te vaak speed gebruikt, is het belangrijk om hulp te zoeken.

Ontgiften en ontwennen bij Fundamentum

Speed is een van de meest verslavende middelen. Kamp jij met een speedverslaving en wil je daar een punt achter zetten? Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling waar je in een veilige omgeving ontwent van je verslaving. De behandeling duurt een tot twee weken en wordt volledig vergoed. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800