Vind wat je
zoekt

Hoeveel gram speed is dodelijk

We leggen het uit

Speed is een populaire partydrug. Het geeft je energie, je vermoeidheid verdwijnt en je zelfvertrouwen krijgt een boost. Maar speed kan ook gevaarlijk zijn. Zo kun je te veel, of een slechte variant van speed gebruiken. Maar hoeveel speed is te veel, kun je slechte speed herkennen en hoeveel gram speed is dodelijk? We leggen het je uit.

Ben jij verslaafd aan speed en wil je werken aan een leven zonder speed? Probeer dat dan nooit alleen, maar schakel professionele hulp in. Fundamentum biedt detoxbehandelingen aan. Bel 0800 2345 800 en maak een afspraak voor jouw eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoeveel speed is te veel?

Hoeveel speed voor jou te veel is, is niet te zeggen. Dit heeft onder andere te maken met je lengte, gewicht, gevoeligheid, en hoe vaak je het al gebruikt hebt. Daarnaast is de ene gram speed de andere niet. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende hoeveelheden amfetamine inzitten. Dit beïnvloedt het effect van het middel. Laten we voorop stellen dat speed altijd ongezond voor je is. Je kunt wel duidelijk merken wanneer je te veel speed genomen hebt. Je kunt dan last krijgen van bijvoorbeeld:

  • Bewusteloosheid; 
  • Oververhitting; 
  • Hallucinaties; 
  • Agressie; 
  • Misselijkheid. 

Kan je van speed doodgaan?

Speed is dus gevaarlijk wanneer je er te veel van neemt. Maar kan je van speed doodgaan? Het antwoord is ja. Speed kan namelijk leiden tot een hartaanval. Ook kun je bij te veel speed een hersen- of maagbloeding krijgen. Hiervoor hoef je niet verslaafd te zijn aan het middel. Daarnaast vermager je als je verslaafd bent aan speed en raak je oververmoeid. Dit komt omdat het lijkt alsof je geen eten en slaap nodig hebt door de speed. Dit zorgt ook weer voor negatieve effecten met, in het meest erge geval, de dood als gevolg.

Slechte speed herkennen

Lichamelijke klachten na het gebruik van speed komen niet alleen door te veel speed. Je kunt ook slechte speed gebruiken. Speed is altijd slecht maar soms zitten er middelen in speed die nog slechter voor je zijn dan amfetamine. Je kunt onmogelijk vanaf de buitenkant beoordelen welke middelen er in jouw speed zitten. Om het zeker te weten laat je de speed voor gebruik testen. De beste manier om nare ervaringen met speed te voorkomen is natuurlijk om het helemaal niet te gebruiken.

Fundamentum helpt je met afkicken van speed

Bij Fundamentum kun je terecht voor behandelingen om van je verslaving af te komen. Een detoxbehandeling bij Fundamentum is een eerste stap naar een leven zonder verslaving. Onze kliniek is het hele jaar open voor opname. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact en bel naar 0800 2345 800. Meld je aan en maak een afspraak voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800