Vind wat je
zoekt

Wat is

Een dinsdagdip?

Een tot twee dagen na het gebruik van XTC voelen de meeste mensen zich brak en moe. Ze hebben dan last van een XTC-kater of -dip. Omdat de meeste XTC-gebruikers deze drug in het weekend nemen, hebben ze deze dip op de dinsdag. Vandaar de naam dinsdagdip.

Ben jij verslaafd aan XTC? Wij helpen je stoppen en zonder een verslaving te leven. In het prachtige Margraten, Limburg onderga je een korte detoxbehandeling waarmee je lichaam ontgift wordt. Ook helpen we je een zware periode door. Geef niet op, meld je nu aan voor onze behandeling. Er is altijd een oplossing.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een dinsdagdip?

Misschien heb je wel eens gehoord van de dinsdagdip. Maar wat is een dinsdagdip eigenlijk? Een dinsdagdip is de kater die de krijgt na XTC-gebruik. Als je XTC gebruikt komen er bepaalde stoffen in je hersenen vrij, waardoor je een blij en euforisch gevoel krijgt. Maar als de drug is uitgewerkt, moeten duurt het even voordat deze stoffen weer aangevuld zijn. Hierdoor ervaar je na een paar dagen vaak een moe, leeg of somber.

Symptomen van een dinsdagdip

De symptomen van een dinsdagdip zijn vooral psychisch en vaak afhankelijk van de hoeveelheid XTC die je hebt gebruikt. Er zijn wel een aantal symptomen waar veel mensen last van hebben. Voorbeelden hiervan zijn irritatie, slechte oriëntatie en nergens zin in hebben. Ook is de kans groot dat je tijdens de dinsdagdip vaker last hebt van angsten en huilbuien en je geheugen werkt minder goed.

Hoelang duurt een dinsdagdip?

Een dinsdagdip kan zo’n vijf dagen duren. Van het ene symptoom heb je wel sneller last dan van het andere. Hoelang een dinsdagdip duurt hangt ook af van de hoeveelheid XTC die je hebt gebruikt en of de drugs versneden was met andere stoffen. Drink je alcohol of gebruik je ook andere drugs tijdens het XTC-gebruikt, dan kan de dinsdagdip langer duren.

Dinsdagdip verminderen

Niet iedere XTC-gebruiker heeft last van een dinsdagdip. Gebruikers die er wel last van hebben, kunnen de dinsdagdip enkel voorkomen door niet te gebruiken. Dat raden we dan ook sterk aan. Heb je wel gebruikt, dan kun je de heftigheid van een dip proberen te verminderen. Een aantal tips om een dinsdagdip te verminderen zijn:

 • Gebruik alleen XTC als je je goed voelt 
 • Laat je XTC testen 
 • Neem niet meer dan 1 tot 1,5 mg voor elke kilo die jij weegt 
 • Drink voldoende water 
 • Gebruik je medicijnen, gebruik dan geen XTC 
 • Eet de dag voor en na XTC-gebruik gezond. Tip: Eet vooral groente en fruit met vitamine C en antioxidanten, zoals kool, broccoli en
 • selderij en frambozen, citrusvruchten en appels  
 • Neem de dag na XTC-gebruik rust 
 • Gebruik XTC maar een paar keer per jaar 

Afkicken van XTC bij Fundamentum

Ben je verslaafd aan XTC en wil je hiermee stoppen? Fundamentum heeft jarenlange ervaring met detoxbehandelingen voor allerlei soorten drugs. Ons team van medisch specialisten begeleidt je met de eerste stappen naar een gezond en fijn leven. Met onze detoxbehandelingen helpen we je in een tot twee weken lichamelijk af te kicken van de drugs. Wij geloven dat er voor iedereen een oplossing is. Dus houd de moed erin en neem contact met ons op. Meld je aan voor een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800