Vind wat je
zoekt

LSD

Effecten en gevaren

LSD is een tripmiddel of psychedelische drug. Dat betekent dat je de werkelijkheid anders gaat zien wanneer je het gebruikt. En dat kan al bij een heel kleine hoeveelheid. LSD wordt ook wel acid genoemd en staat voor de chemische stof lysergeenzuur di-ethylamide. Het wordt verkocht op kleine stukjes papier of als vloeistof op een suikerklontje.

Wil jij weten welke gevaren je loopt door het gebruik van LSD? Of ben je verslaafd aan een andere drugs en wil je stoppen? Bij Fundamentum helpen we je in een veilige omgeving af te kicken. Zet nu de eerste stap en plan een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet LSD met je?

Er zijn mensen met positieve ervaringen na het gebruik van LSD. Ze voelen zich fijn en energiek. Ook werken hun zintuigen sterker. Kleuren zijn bijvoorbeeld helderder en vormen groter dan ze werkelijk zijn. Maar er zijn ook mensen die last hebben van negatieve effecten van LSD, zoals angsten, verwardheid, achterdocht en psychoses. Hoe sterk de hallucinaties zijn na het gebruik van LSD verschilt per persoon.

Is LSD verslavend?

LSD is voor de meeste mensen niet verslavend. Dus stop je of gebruik je minder LSD, dan is de kans klein dat je last krijgt van lichamelijke afkickverschijnselen. Ook komt geestelijke verslaving aan LSD weinig voor. Dit komt doordat een LSD-trip een zeer intensieve ervaring is die de meeste mensen niet regelmatig willen meemaken.

Wat is de werking van LSD?

LSD bereikt via het bloed je hersenen. Daar beïnvloedt het de manier waarop zenuwen signalen aan elkaar doorgeven. LSD begint zo’n 20 tot 60 minuten nadat je het inneemt te werken. De werking duurt ongeveer zes tot twaalf uur, waarvan de eerste twee uur het heftigst zijn. Goed om te weten: hierna ben je niet meteen nuchter.

Wat is het effect van LSD?

Als je LSD gebruikt ga je op een zogenoemde trip. De effecten van LSD tijdens een trip zijn voor iedere persoon anders. Lichamelijk kan je bloeddruk, hartslag en lichaamstemperatuur veranderen. Ook heeft LSD effect op je zintuigen, zoals zicht en reuk. Je kunt gaan hallucineren, vervormingen en sommige dingen sterker ervaren en waarnemen, zoals kleuren ‘horen’ en geluid ‘zien’. Verder hebben sommige mensen na het gebruik van LSD last van zweten en misselijkheid.

LSD heeft ook invloed op je manier van denken. Sommige mensen kunnen zich met LSD beter focussen en analyseren, tegelijkertijd is de kans op paranoia en angsten ook groter. Spirituele en persoonlijke groei en anders in het leven staan komt ook vaak voor na het hebben van een trip.

Je verslaving aanpakken bij Fundamentum

Gebruik jij naast LSD ook andere drugs of alcohol en kun je niet meer zonder? Fundamentum is een afkickkliniek in Limburg gespecialiseerd in korte detoxbehandelingen. Onze deskundigen weten precies wat drugs en drank met lichaam en geest doen en helpen je naar een leven zonder verslavende middelen. Plan nu een intakegesprek en bel naar 0800 2345 800.
☎ Bel nu met een deskundige