Vind wat je
zoekt

Methadon bijwerkingen

Effecten

Methadon is een opiaat, ofwel een erg sterke pijnstiller. Het medicijn wordt vaak als vervanging gegeven aan mensen die verslaafd zijn aan heroïne. Op die manier hebben zij geen last van ontwenningsverschijnselen wanneer ze met heroïne stoppen. Gebruik je methadon, dan kun je last hebben van bijwerkingen.

Methadon heeft een verslavende werking. Ben je verslaafd aan methadon? Stop nooit op eigen houtje met methadon. Doe dit altijd onder medisch toezicht. Fundamentum is dé detoxkliniek waar je op een verantwoorde manier en onder deskundige begeleiding kunt afkicken van je verslaving.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips over afbouwen van medicatie:
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Methadon effecten

Methadon gaat samen met een aantal effecten. Mensen die methadon gebruiken zweten vaak en hebben last van verstopping. Andere methadon bijwerkingen zijn jeuk, gewichtstoename, misselijkheid, pijnlijke spieren, hart- en ademhalingsproblemen en minder zin in seks. Ook hoofdpijn en depressie zijn methadon bijwerkingen. Slapen is iets dat ook minder goed gaat bij gebruikers van methadon.

Bijwerkingen afbouwen methadon

Hoewel de ontwenning van methadon vergelijkbaar is met de ontwenning van drugs, blijft het medicijn langer in je systeem. Wanneer je langdurig methadon gebruikt, gaat het afkicken niet zonder slag of stoot. Je kunt last hebben van ontwenningsverschijnselen zoals nervositeit, duizeligheid, angst en depressie.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Reken af met een methadonverslaving

Ben je verslaafd aan methadon? Van een verslaving aan methadon ben je niet zomaar af. De afkickverschijnselen bij methadon duren zelfs langer dan bij heroïne. Wat de beste methode is om af te rekenen met een methadon verslaving overleg je altijd met een arts. Neem contact op met Fundamentum via 0800 2345 800 om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs