Vind wat je
zoekt

Oxazepam zonder recept

Is dat verkrijgbaar?

Oxazepam is een medicijn dat behoort tot de groep van de benzodiazepinen, ook wel pammetjes genoemd. Oxazepam wordt het vaakst voorgeschreven als slaapmedicijn in Nederland, maar je kan het medicijn ook krijgen bij angststoornissen en alcoholontwenning. Oxazepam heeft een kalmerend en rustgevend effect op je centrale zenuwstelsel. Als je het middel verkeerd of langdurig gebruikt, kan je lichamelijk en/of geestelijk verslaafd raken. Daarom is Oxazepam zonder recept niet verkrijgbaar. 

Ben jij verslaafd geraakt aan een geneesmiddel zoals Oxazepam? Laat je helpen door de ervaring en kennis van het professioneel medisch team van Fundamentum. Je kunt bij ons terecht voor een detoxbehandeling waarmee jij de eerste stappen zet naar een leven zonder oxazepam. Neem contact op via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

De risico’s van Oxazepam

Omdat Oxazepam snelle verlichting kan bieden bij ernstige angst en paniekaanvallen, wordt het wel eens gezien als een wondermiddel. Toch kent het gebruik van dit medicijn ook risico’s en bijwerkingen. Kun je Oxazepam zonder recept krijgen? Dan kan jouw dokter je hier niet op wijzen. Je kunt bij het gebruik van Oxazepam onder andere te maken krijgen met: 

  • Duizeligheid; 
  • Slaperigheid; 
  • Geheugenproblemen;  
  • Verminderde concentratie en coördinatie;   
  • Vermoeidheid.  

Je kunt je door Oxazepam na verloop van tijd ook afgevlakt voelen, weinig emoties tonen en er nachtmerries van krijgen. Ook tolerantie (steeds meer nodig voor hetzelfde effect), afhankelijkheid (het gevoel dat je niet meer zonder kunt) en ontwenningsverschijnselen kunnen het gevolg zijn van langdurig gebruik van het middel. 

Alternatief voor Oxazepam zonder recept

Vanwege de kans op verslaving kun je zoals gezegd alleen aan Oxazepam komen met een doktersrecept. Dat geldt niet alleen voor dit slaapmedicijn, maar ook voor vergelijkbare middelen als Temazepam en Lorazepam. Je wilt voorkomen dat je het idee krijgt alleen goed te kunnen slapen als je deze middelen gebruikt. Een alternatief voor Oxazepam zonder recept vind je dus niet bij een andere benzodiazepine. In overleg met je arts kun je kiezen voor een alternatieve behandeling of medicijn.

Een detoxbehandeling bij Fundamentum bij medicijnverslaving

Werkt oxazepam bij jou verslavend terwijl je er eigenlijk mee wilt stoppen? Een medicijnverslaving ontstaat geleidelijk, maar bij Fundamentum kun je ervan afkomen. Met onze detoxbehandeling kick je op een verantwoorde manier af van je lichamelijke verslaving. Na afloop ben je er klaar voor om bij een passende vervolgbehandeling te werken aan het psychische aspect van jouw verslaving. Bel ons via 0800 2345 800 tussen 07:00 en 22:00 uur om een intakegesprek in te plannen. 
☎ Bel 0800 - 2345 800