Vind wat je
zoekt

Snel nuchter worden na coke

Kan dat?

Coke is een oppeppende drug waar je energiek en vrolijk van wordt. Het gebruik van cocaïne kan zorgen voor een intense en langdurige roes. Wil je snel nuchter worden na coke? Dat is onmogelijk. De dag na cocaïnegebruik is vaak ook geen pretje. Veel gebruikers hebben last van een zogenaamde coke-kater.

Ben je verslaafd aan cocaïne en wil je daar verandering in brengen? Dan kun je bij Fundamentum terecht voor een detox. Tijdens een opname in onze afkickkliniek worden alle giftige stoffen uit jouw lichaam verwijderd. Na deze detox werk je verder aan je verslaving tijdens een vervolgbehandeling bij de partij die je verwezen heeft. Ben je niet verwezen, dan helpen wij je bij het vinden van een passende vervolgbehandeling om coke voorgoed uit jouw leven te bannen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Coke uitwerken

Heb je coke gebruikt, dan begint de uitwerking meestal binnen enkele minuten. Voel je de coke uitwerken, dan kun je je moe, depressief of geïrriteerd voelen. Dat wordt ook wel een coke-dip genoemd. Wanneer coke uitwerkt, kan je ook last krijgen van fysieke bijwerkingen, zoals een verhoogde hartslag en bloeddruk. Het kan ook zorgen voor angst, paranoia en hallucinaties. Coke werkt op een natuurlijke manier uit. Je lichaam heeft tijd nodig om de drugs af te breken en af te voeren. Na ongeveer vijf uur is cocaïne voor 98% uit je bloed. Als je overmatig coke gebruikt kan deze periode langer zijn.

Dag na cocaïnegebruik

Ben je moe na coke? Dat kan. Cocaïne put je uit. Tijdens je gebruik wordt je vermoeidheid onderdrukt waardoor je over je grens gaat. Naast het feit dat je je moe na coke voelt, heeft coke een negatief effect op je slaap. Het kan dagen duren voordat je slaappatroon is hersteld. Om je beter te voelen is het op de dag na cocaïnegebruik verleidelijk om opnieuw te gebruiken. De kans is groot dat je op deze manier verslaafd raakt.

Coke-dip verminderen

Het is onmogelijk om snel nuchter te worden na coke. Om je minder naar te voelen op de dag na cocaïnegebruik, volgen een aantal tips om je coke-dip te verminderen.

  • Eet en drink voldoende: vul zouten en suikers aan via je voeding en hydrateer je lichaam goed. Cocaïne heeft namelijk een uitdrogend effect; 
  • Beweeg: beweging kan helpen om de effecten van coke te verminderen. Ga bijvoorbeeld een stuk fietsen of wandelen; 
  • Gebruik geen alcohol of andere drugs: gebruik geen andere drugs of alcohol na het gebruik van coke. Dit maakt het nuchter worden nog lastiger; 
  • Probeer voldoende slaap te krijgen. 

Hulp bij een cocaïneverslaving

Snel nuchter worden na coke kan niet, maar bovenstaande tips zijn handig om het proces van nuchter worden te versnellen en de coke-dip te verminderen. Het is nog veel beter om helemaal te stoppen met het gebruik van cocaïne. Heb je last van een cocaïneverslaving? Bel dan naar Fundamentum en zet de eerste stap naar herstel.
☎ Bel 0800 - 2345 800