Vind wat je
zoekt

Stoppen met speed

Met een detox

Afkicken van een speedverslaving is niet makkelijk. We winden er dan ook geen doekjes om. Het vergt tijd, geduld en je hebt veel discipline nodig om te stoppen met speed. Dit geldt vooral als je besluit individueel te stoppen. Zoek dus altijd professionele hulp. Fundamentum helpt je met het lichamelijk afkicken middels een detoxbehandeling. Plan een intake in en zet de eerste stap naar je herstel.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Bijwerkingen stoppen met speed

Stoppen met welke drug dan ook (en dus ook speed) gaat niet zonder slag of stoot. Het lichaam krijgt ineens een harde reset te verwerken nadat het maanden of zelfs jaren flink wat te verduren heeft gehad. Lijf en organen zijn gewend geraakt aan bepaalde chemicaliën en wanneer die niet meer ingenomen worden krijg je te maken met bijwerkingen. Stoppen met speed kent zowel geestelijke als lichamelijke ontwenningsverschijnselen.

Lichamelijke en geestelijke bijwerkingen

Tijdens het afkicken treden verschillende lichamelijke en geestelijke bijwerkingen op waar je als afkickende gebruiker van op de hoogte wil zijn. Want het is goed om te weten hoe je lichaam kan reageren op een detox. Je zult vooral last krijgen van geestelijke bijwerkingen, maar ook lichamelijke ontwenningsverschijnselen zijn bekend. Het hebben van bijwerkingen is een normaal onderdeel van het afkicken. Hier zul je na enkele weken voor een groot deel vanaf zijn. De bijwerkingen die het meest voorkomen bij het stoppen met speed zijn onder andere:

 • Rusteloosheid;
 • Depressie;
 • Slapeloosheid, maar ook het tegenovergestelde: slaapzucht;
 • Levendige dromen of nachtmerries;
 • Verhoogde eetlust;
 • Angst;
 • Pijn, zoals hoofd– en spierpijn;
 • Concentratieproblemen.

Afkicken van speed – tips

Het is zeer af te raden om zelf van speed af te kicken op basis van tips. Zoek altijd professionele hulp. Door contact op te nemen met Fundamentum zet je de eerste stap naar een leven zonder speed waarin jij zelf de regie in handen hebt. Je krijgt in onze kliniek de juiste begeleiding voor het afkicken van speed. Na de detox volg je een vervolgbehandeling bij de partij die jou heeft verwezen. Ben je niet verwezen, dan helpen wij je bij het vinden van een passende vervolgbehandeling.

Professionele hulp en begeleiding

Het klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en dat begrijpen we. Wil jij stoppen met speed en heb je hulp nodig bij het afkicken? Fundamentum helpt je graag. Wij zijn gespecialiseerd in detoxbehandelingen onder 24 uurs begeleiding. Behandelingen worden altijd volledig vergoed door je zorgverzekering (behalve het eigen risico), óók binnen de basisverzekering. Er zijn korte wachtlijsten, neem contact met ons op voor een eerste intake via 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800