Vind wat je
zoekt

Uitgekookte coke snuiven

Gevaarlijk

Uitgekookte coke, ook wel bekend als basecoke of crack, is een krachtige en gevaarlijke vorm van cocaïne. Het wordt vaak op een andere manier gebruikt dan de gewone poedervormige cocaïne. Hoewel coke in poedervorm populairder in gebruik is, komt basecoke in Nederland ook regelmatig voor. Wat is uitgekookte coke precies en kun je uitgekookte coke snuiven?

Ben je verslaafd aan coke en wil je aan je herstel werken? Fundamentum biedt detoxbehandelingen waarbij je je lichaam ontgift. Je krijgt hierbij alle begeleiding die je nodig hebt. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is uitgekookte coke?

Uitgekookte coke is een cocaïnevorm die is bewerkt met chemicaliën om het om te zetten in een rookbare substantie. Het wordt vaak ‘crack’ genoemd vanwege het knetterende geluid dat het maakt als je het verwarmt en rookt. Crack wordt meestal verkocht in de vorm van kleine brokjes of ‘stenen’. Je verhit het in een pijp of speciaal gemaakte crackpijp waarna je de dampen inademt. Het effect van crack is zeer intens en duurt kort, wat het extra verslavend maakt.

Kun je uitgekookte coke snuiven?

Dan de vraag: kun je uitgekookte coke snuiven? In tegenstelling tot poedervormige cocaïne, wordt uitgekookte coke meestal niet gesnoven. Het is ontworpen om te worden gerookt vanwege de manier waarop het is bewerkt. Crack verhitten zorgt ervoor dat het snel verdampt en direct in de longen wordt opgenomen. Uitgekookte coke snuiven werkt niet goed en is potentieel gevaarlijk, omdat het niet voor die manier van innemen verwerkt is. Basecoke snuiven wordt dan ook sterk afgeraden.

Effecten en gevolgen van basecoke

De effecten van het roken van uitgekookte coke merk je meteen en zijn erg hevig. Er zitten dan ook veel risico’s aan het gebruik van basecoke, zowel bij snuiven als bij roken. In eerste instantie ervaren gebruikers een gevoel van euforie (extreme blijdschap), energie en zelfvertrouwen. Wat volgt is een snelle en abrupte neerwaartse spiraal van depressie, paranoia en intense ‘cravings’ (verlangens) naar meer van de drug. Gebruik kan leiden tot ernstige lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, zoals:

  • Hartproblemen; 
  • Psychoses; 
  • Ademhalingsproblemen; 
  • Hoestbuien; 
  • Verslaving. 

Andere vormen van problemen zijn schade aan mond en tanden als gevolg van de chemische stoffen die vrijkomen bij verhitting. Bovendien is er een risico van besmetting met infectieziekten door het delen van crackpijpen. Denk aan HIV en hepatitis.  

Hulp en begeleiding bij Fundamentum

Uitgekookte coke is een gevaarlijke drug met veel gezondheidsrisico’s. Crack roken is geen veilig alternatief voor cocaïne snuiven. Het roken van crack is geen veilig alternatief voor het snuiven van cocaïne. Cocaïne is hoe dan ook geen veilige drug, op welke manier je dit ook gebruikt. Als je worstelt met een verslaving aan cocaïne of crack, zoek dan onmiddellijk hulp. Bij Fundamentum kun je de eerste stappen zetten en ondersteuning krijgen om te herstellen. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen. 
☎ Bel 0800 - 2345 800