Vind wat je
zoekt

Afkickkliniek buitenland

Voor- en nadelen

Nederland kent veel afkickklinieken met uitstekende behandelopties. Toch kan het een wens zijn om naar een afkickkliniek in het buitenland te gaan. Misschien vind je de verleidingen in Nederland te groot en daardoor ook het risico van terugval. Je kunt ook voor een buitenlandse afkickkliniek kiezen omdat je in een andere omgeving een compleet nieuwe start wenst te maken. Welke redenen je ook hebt, het is belangrijk om voor een afkickkliniek te kiezen waar jij je prettig bij voelt. Waar dat dan ook is.

De psychische kant van een verslaving is hardnekkig. Om steviger in je schoenen te staan voor het daadwerkelijke afkicken, is het verstandig om met een drugsvrij lichaam het traject in te gaan. Dit kan door middel van een detoxbehandeling. Fundamentum is hier dé specialist in en helpt je graag. Bel 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe werkt afkicken in het buitenland?

Wereldwijd zijn er erg veel afkickklinieken om je van je drugsverslaving af te helpen. Buitenlandse afkickklinieken hebben net als in eigen land wisselende reputaties. Door aandacht te besteden aan beoordelingen en welke behandeling op jou van toepassing is, kun je al snel tot een conclusie komen. Wees niet bang om telefonisch of per email informatie op te vragen bij diverse afkickklinieken om te vergelijken en meer te weten te komen over het afkicktraject. Programma’s en wachttijden kunnen per kliniek namelijk verschillend zijn. Onthoud ook dat afkicken in het buitenland intensief is. Beschouw het niet als een vakantie.

Wordt afkicken in het buitenland vergoed?

Afkickbehandelingen worden in Nederland meestal vanuit de basisverzekering vergoed. In het buitenland kan dat anders zijn. Dit is grotendeels afhankelijk van je zorgverzekeraar. Het kan zijn dat je een eigen financiële bijdrage moet doen of een medische borg betaalt voor onvoorziene kosten. Afkicken in het buitenland kan in zulke gevallen duur uitpakken. Controleer dus goed of de kosten voor afkicken in het buitenland vergoed worden, zowel bij je zorgverzekeraar als bij de betreffende afkickkliniek in het buitenland. Houd er bovendien rekening mee dat vliegtickets naar de bestemming meestal niet zijn inbegrepen.

Voor- en nadelen van afkickkliniek in het buitenland

Een groot voordeel van een afkickkliniek in het buitenland is volledige anonimiteit. Niemand die jou of je situatie kent en daarover oordeelt. In het buitenland kom je ook niemand per ongeluk tegen uit je ‘oude wereldje’.

De afstand en kosten van afkicken in het buitenland kunnen een nadeel zijn. De vliegreis kan duur zijn als het om een intercontinentale bestemming gaat. Daarnaast is er een groot verschil in faciliteiten per kliniek. Hoe uitgebreider het pakket en de services, hoe duurder het kan worden. Ben je iemand die geregeld fysieke steun van familie nodig heeft, dan kan de afstand met het thuisfront ook nadelen hebben.

Ook bij Fundamentum is het goed mogelijk om in anonimiteit af te kicken. Onze kliniek zit gevestigd in Margraten in het zuidelijkste puntje van Nederland in het prachtige en bovendien rustige Limburgse heuvellandschap. Hier heb je bijna de ervaring van een kliniek in het buitenland maar niet de nadelen qua kosten.

Beste afkickkliniek in het buitenland

Populaire afkickklinieken voor drugs in het buitenland vind je bijvoorbeeld in Portugal, Zuid-Afrika, Thailand, Schotland en Cambodja. Het is lastig om één afkickkliniek de beste afkickkliniek in het buitenland te noemen. Iedere afkickkliniek heeft zijn eigen specialisme en zijn eigen behandelmethode die, afgestemd op bepaalde verslavingen of personen, effectief zijn. Een mooie website en gladde praatjes betekenen niet automatisch dat het daadwerkelijk de beste afkickkliniek in het buitenland is. Vergelijk goed en let op de beoordelingen en ervaringen van anderen.

Fundamentum – specialist in detoxbehandelingen

Het aanbod van afkickklinieken kan overweldigend zijn. Kamp jij met een alcohol-, drugs- of medicijnverslaving en weet je niet zeker weet waar je kunt afkicken, in binnen- of buitenland? Het ontgiften van je lichaam is vaak de beste eerste stap naar herstel. Wij helpen je daar bij Fundamentum graag bij. Fundamentum is dé specialist in Nederland op het gebied van detoxbehandelingen. In gemiddeld een tot twee weken wordt je lichaam ontgift en krijg je meer grip op de situatie en inzicht in een vervolgbehandeling. Wij kunnen je tijdens de detoxbehandeling advies geven over deze vervolgbehandelingen. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800