Vind wat je
zoekt

Afkickkliniek lachgas

Meer informatie

Lange tijd werd gedacht dat lachgas niet verslavend was. Dat blijkt niet te kloppen. Lachgas kan zowel leiden tot een psychische als een fysieke verslaving, zo weet men inmiddels. De vraag “moet je afkicken van lachgas” is actueler dan ooit. Wij bieden geen behandeling voor lachgas verslaving, maar kunnen je wel helpen met meer informatie.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lachgas bij de tandarts

Lachgas (N20) is in de medische wereld geen onbekende. Het anastatische gas onderdrukt pijnprikkels die de hersenen binnenkomen. Dankzij de verdovende werking wordt lachgas gebruikt door de tandarts en in ziekenhuizen. Lachgas wordt binnen de medische wereld altijd vermengd met zuurstof.

Gebrek aan zuurstof

Lachgas zit in de vorm van drijfgas onder meer ook in slagroombussen. De slagroompatronen zijn ook populair onder gebruikers van lachgas. Omdat in lachgas geen zuurstof zit, kan het gebruik van lachgas ertoe leiden dat je hersenen en weefsels te weinig zuurstof opnemen. Duurt dit enkele minuten, dan leidt dat mogelijk tot blijvende hersenschade of in sommige gevallen zelfs tot de dood. Omdat lachgas de werking van vitamine B12 blokkeert, kun je als gevolg van een tekort van deze vitamine ook te maken krijgen met neurologische storingen of verlammingsverschijnselen.

Afkicken lachgas

Lachgas is dus veel minder onschuldig dan mensen vaak denken wanneer zij aan een ballon zuigen. Je kunt dus maar beter afkicken van lachgas. Het gebruik is overigens te vergelijken met een drug als cocaïne. Ook bij lachgas is er al snel sprake van zogenaamde cravings: je hebt er steeds meer van nodig om hetzelfde effect te krijgen.

Afkickkliniek lachgas

Heb je het idee dat je verslaafd bent aan lachgas? Voel je rusteloos of angstig wanneer je het niet gebruikt? Wil je steeds meer en vaker inhaleren? Dan moet je afkicken van lachgas. Bij afkickkliniek Fundamentum behandelen we geen lachgas verslaving, maar we kunnen je wel helpen met meer informatie over het afkicken van lachgas of jou verwijzen naar een geschikte afkickkliniek voor lachgas. Ook kun je ons altijd bellen als je naast afkicken van lachgas bijvoorbeeld wil afkicken van een andere verslaving die wij wel behandelen, zoals alcohol, cocaïne of medicijnen.
☎ Bel nu met een deskundige