Vind wat je
zoekt

Afkickkliniek lachgas

Wij helpen je

Lange tijd werd gedacht dat lachgas niet verslavend was. Dat blijkt niet te kloppen. Lachgas kan zowel leiden tot een psychische als een fysieke verslaving, zo weet men inmiddels. De vraag “moet je afkicken van lachgas” is actueler dan ooit. Ben jij verslaafd geraakt aan lachgas? Wij helpen je graag op weg met onze detoxbehandeling. Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lachgas bij de tandarts

Lachgas (N20) is in de medische wereld geen onbekende. Het anastatische gas onderdrukt pijnprikkels die de hersenen binnenkomen. Dankzij de verdovende werking wordt lachgas gebruikt door de tandarts en in ziekenhuizen. Lachgas wordt binnen de medische wereld altijd vermengd met zuurstof.

Gebrek aan zuurstof

Lachgas zit in de vorm van drijfgas onder meer ook in slagroombussen. De slagroompatronen zijn ook populair onder gebruikers van lachgas. Omdat in lachgas geen zuurstof zit, kan het gebruik van lachgas ertoe leiden dat je hersenen en weefsels te weinig zuurstof opnemen. Duurt dit enkele minuten, dan leidt dat mogelijk tot blijvende hersenschade of in sommige gevallen zelfs tot de dood. Omdat lachgas de werking van vitamine B12 blokkeert, kun je als gevolg van een tekort van deze vitamine ook te maken krijgen met neurologische storingen of verlammingsverschijnselen.

Afkicken lachgas

Lachgas is dus veel minder onschuldig dan mensen vaak denken wanneer zij aan een ballon zuigen. Je kunt dus maar beter afkicken van lachgas. Het gebruik is overigens te vergelijken met een drug als cocaïne. Ook bij lachgas is er al snel sprake van zogenaamde cravings: je hebt er steeds meer van nodig om hetzelfde effect te krijgen.

Afkickkliniek lachgas

Heb je het idee dat je verslaafd bent aan lachgas? Voel je rusteloos of angstig wanneer je het niet gebruikt? Wil je steeds meer en vaker inhaleren? Dan moet je afkicken van lachgas. Bij afkickkliniek Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling bij lachgas verslaving. Tijdens de detox in onze afkickkliniek kick je lichamelijk af van lachgas en zet je de eerste stap naar herstel. Neem vandaag nog contact met ons op via 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800