Vind wat je
zoekt

Gevolgen MDMA

Fundamentum helpt

MDMA wordt vooral gebruikt op feesten en festivals. De drug komt voor in poedervorm, kristalvorm en pilvorm (XTC). MDMA wordt niet echt gezien als een verslavende drug, maar het risico voor gebruikers zit hem in het steeds opnieuw willen gebruiken om hetzelfde gevoel weer te krijgen. Een mentale verslaving ligt hierdoor op de loer. Daarnaast kunnen de gevolgen van MDMA op de lange termijn heftig zijn.

Heb je het gevoel dat je mentaal afhankelijk bent geworden van MDMA en wil je ervan af? Neem contact op met Fundamentum, een afkickkliniek gespecialiseerd in detoxbehandelingen. Verlos jezelf van je verslaving en krijg de grip op je leven terug. Bereik ons dagelijks van 07:00 tot 22:00 voor het plannen van een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat gebeurt er als je MDMA gebruikt?

De meeste mensen gebruiken MDMA alleen op speciale momenten, bijvoorbeeld op een festival. Als je MDMA gebruikt, ervaar je vaak tijdelijk een verliefd, energiek en blij gevoel. MDMA zorgt er namelijk voor dat het lichaam in een keer veel serotonine afgeeft. Door serotonine voel je je blij en euforisch, waardoor gebruikers het effect steeds maar weer willen ervaren. Maar de serotonine in je lichaam raakt op en je lichaam heeft tijd nodig om dit stofje weer aan te vullen. Sommige mensen genieten niet meer van feestjes zonder MDMA. Dit is gevaarlijk, want zo kun je mentaal verslaafd raken. Naarmate je vaker MDMA gebruikt, verzwakt het effect en moet je ook steeds meer nemen om hetzelfde gevoel opnieuw te krijgen. De gevolgen van MDMA worden hierdoor heftiger, want het lichaam wordt steeds meer belast.

MDMA: gevolgen op de lange termijn

De gevolgen van MDMA op de lange termijn kunnen heftig zijn. MDMA-gebruikers ontwikkelen bijvoorbeeld geheugen- en concentratieproblemen. Hoe vaker je MDMA gebruikt en hoe meer je van het middel inneemt, hoe groter de kans is op hersenschade. MDMA kan ook gevolgen hebben voor je gebit. Veel MDMA-gebruikers krijgen last van gespannen kaken en gaan hierdoor knarsen en hard op hun tanden bijten. Dit kan je gebit op den duur kapotmaken. Een ander gevolg van MDMA is schade aan de lever en nieren. Deze organen zijn cruciaal om je lichaam schoon en gezond te houden. Bij langdurige overbelasting kunnen deze organen minder goed gaan werken en in het ergste geval zelfs uitvallen.

Combi XTC en MDMA: gevolgen

XTC en MDMA zijn hetzelfde. De werkzame stof in een XTC-pil is namelijk MDMA. MDMA verhoogt je hartslag, je lichaamstemperatuur en je bloeddruk. Een teveel van MDMA in je lichaam is heel gevaarlijk en het combineren met andere drugs wordt sterk afgeraden. Een combinatie kan vervelende, onvoorspelbare bijwerkingen geven. In het ergste geval kan het zelfs leiden tot levensbedreigende situaties zoals het serotoninesyndroom. Bij het serotoninesyndroom zitten er hele grote hoeveelheden serotonine in de hersenen. Iemand gaat heftig zweten en kan lastkrijgen van spiersamentrekkingen, hoge koorts en rillingen.

Wil je stoppen met MDMA? Je staat er niet alleen voor

Heb jij last van de vervelende gevolgen van MDMA? Gebruik je deze drug regelmatig en wil je graag stoppen? Weet dat je er niet alleen voor staat. Zelf afkicken kan gevaarlijk zijn. Fundamentum is specialist in detoxbehandelingen onder deskundige begeleiding. Bij ons zet je de eerste stap richting een verslavingsvrij leven en werk jij in alle rust weer aan een toekomst. Een detox duurt meestal maar een tot twee weken en daarna kun je doorgaan met een passende vervolgbehandeling. Neem contact op met onze Intake Office voor het plannen van een oriënterend gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800